Vodice, oaza na obrobju prestolnice

Občina Vodice


31 km2
4.958 prebivalcev
1.498 his

Lepota in barvitost neokrnjene zelene oaze v pristnem naravnem okolju, obdana z okoljskimi griči, Škofjeloškim hribovjem in gorami Kamniško-Savinjskih Alp ter s pogledom do samega Aljaževega stolpa v Julijskih Alpah.

O občini
Vodice

Predstavitev občine

Občina Vodice ima v slovenskem in evropskem prostoru eminentno lokacijo. Lepota in barvitost neokrnjene zelene oaze v pristnem naravnem okolju, obdana z okoljskimi griči, Škofjeloškim hribovjem in gorami Kamniško-Savinjskih Alp ter s pogledom do samega Aljaževega stolpa v Julijskih Alpah so nedvomno naši biseri in prednosti, za katere mnogi ne vedo. Površina občine Vodice meri 31 kvadratnih kilometrov, 16 naselij v občini pa naseljuje nekaj manj kot 5.000 prijetnih in družabnih ljudi.

Bogata naravna in kulturna dediščina, neomadeževano okolje in neposredna bližina večjih mest je le nekaj razlogov za postopno večanje prebivalstva. Sproščujoče naravno okolje nudi možnosti za različne športne aktivnosti in gospodarske dejavnosti, kot so kmetijstvo, ribolov, gobarjenje, čebelarstvo in ekološki turizem.

Občina Vodice ima mnogo zanimivih kulturnih znamenitosti, med katerimi naj omenimo le nekaj najbolj prepoznavnih. V vasi Repnje se nahaja rojstna hiša Jerneja Kopitarja, kjer se je leta 1780 rodil eden izmed najpomembnejših slovenskih jezikoslovcev in vodilnih osebnosti na kulturnem področju tistega časa.

V občini stojijo številne cerkve, ki jih je poslikal znan vodiški slikar Matija Koželj, ter obzidje nekdanjega gradu Šinkov Turn iz leta 1250.

Vodice so prepoznavne po vodiških slanih preste, ki jih po tradiciji kuhajo in pečejo v pekarni Jagodic že od leta 1932.

Vabljeni, da dodobra spoznate našo občino in doživite njeno lepoto ter pristno naravo. Gurmani lahko poskusite lokalne dobrote naših gostincev ali pa napolnite svojo ozimnico pri naših lokalnih pridelovalcih hrane, sadja in zelenjave.


www.vodice.si

Spoznaj
Občina Medvode

Turistične točke

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed sed elit tempus, auctor turpis in, lacinia mi. Quisque ac nisi nibh. Aenean imperdiet leo id fringilla ornare. Ut porttitor nunc diam, at maximus velit venenatis eu. Nulla ut congue diam. Sed quis vestibulum nisl, et placerat diam. Pellentesque vehicula a odio ac dapibus. Pellentesque dapibus enim ante, sit amet rutrum diam lobortis quis. Quisque enim lorem, ornare ut egestas eget, venenatis pulvinar quam.

Kulturna dediščina

Šinkov Turn

Šport

Športno središče Strahovica

Šport

Tenis klub Kubu Vodice

Razgledna točka

Cerkev sv. Tilna v Repnjah

Kulturna dediščina

Vodiške preste

Raziskuj
Pohajkuj, uživaj, raziskuj

Poišči sebi zanimivo točko

gdpr:enable_cookies_to_see_map

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. /piskotki Se strinjam Onemogoči piškotke