Predstavitev
Občina Medvode

Sotočje Save in Sore

Točka, kjer se združita reki Sora in Sava, je navdih za krajevno ime Medvode, občinski grb, zastavo in javni zavod.Blizu stičišča dveh rek stojita medvoška knjižnica in stavba Občinske uprave, prav sotočje pa nudi možnost za krajši oddih ali postanek ob romantičnem večernem sprehodu. Med domačini velja rek, da nisi pravi Medvoščan, če nisi vsaj enkrat zaplaval v sotočje.

Sotočje Save in Sore, Sotočje Medvode, Medvode
sotocje medvode, sotocje save in sore, obcina medvode

Poleti 2019 je bila dokončno urejena in namenu predana do sedaj ena od neurejenih točk središča mesta, z ureditvijo katere se je uresničila želja vseh lokalnih kmetovalcev, pridelovalcev in izdelovalcev, ki so že doslej na začasni tržnici ponujali svoje pridelke in izdelke. Želimo si, da bi celotno območje postalo prijetno zbirališče občanov na prireditvah, dnevnih sprehodih ali ob nakupovanju lokalno pridelane hrane in izdelkov.


V arhitekturi je vključene tudi veliko medvoške simbolike, saj so stopnice na zeliščnem vrtu zgrajene v obliki sotočja, prav tako pa je oblika sotočja v ploskovni fontani predstavlja Soro in Savo. Streha pokrite tržnice simbolizira valove na obeh rekah. Želimo si, da bi nov prostor postal sotočje ljudi, energij in novih idej.Kontakt: 01 361 43 46 - TIC; www.visitmedvode.si

Spoznaj tudi
Občina Medvode

Turistične točke

Obiščite točka, kjer se združita reki Sora in Sava, se s čolnom zapeljite po Zbiljskem jezeru, če ste pohodnik pa skočite na Sveti Jakob ali Stari grad, kjer vas bo pričakal prelep razgled na Ljubljano in Kranj. Športniki pa lahko poleti in pozimi rekreirate v nordijskem centru Bonovec.
Šport

Zbiljsko jezero

Razgledna točka

Sveti Jakob

Šport

Nordijski center Bonovec

Kulturna dediščina

Stari grad s kalvarijo

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. /piskotki Se strinjam Onemogoči piškotke